Virtuele tour Klik hier

Overnachten in Blauwestadhoeve en wadlopen in Groningen

Wadlopen in Groningen en overnachten bij Blauwestadhoeve.

De Waddenzee is door National Geographic opgenomen in de “10 Best Summer Trips 2016” met fantastische plekken in de wereld die je gezien moét hebben .

National Geographic noemt de Waddenzee vooral voor liefhebbers van natuur een absolute must. Bezoekers van de Waddenzee moeten zeker gaan Wadlopen (‘walk on the bottom of the sea’), schrijft het magazine. “Om de Waddenzee echt te ervaren moeten bezoekers uit hun comfort-zone stappen, rubberen laarzen aandoen en in de fascinerende wereld van dik slijk en bijzondere geuren stappen”, benadrukt Wadloopgids Bart Sikkema in het artikel.

Wat de Waddenzee zo bijzonder maakt is dat er meer dan 10.000 plant- en diersoorten voorkomen en dat er elk jaar meer dan 10 miljoen trekvogels in het gebied neerstrijken, aldus National Geographic

Voor u is er een mogelijkheid om met het waddengebied kennis te maken door te gaan wadlopen in Groningen. Deze milieu-vriendelijke vorm van recreatie brengt u in een ongekend wijds landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten.

Zij bepalen op het wad het levensritme en ieder die zich in dit getijdenlandschap wil begeven zal zich hier aan moeten aanpassen. Als u eens wilt wadlopen moet u goed gezond zijn en over een behoorlijke conditie beschikken.

Wadlopen

Wadlopen betekent het betreden van het wad bij laagwater. De wadlopers lopen door slik, over zandplaten en over mosselbanken, die voor een groot deel onder water liggen. Bij een groot aantal tochten moeten diverse geulen worden doorwaad, waarbij het water zelfs tot de borst kan komen. De moeilijkheidsgraad van de tochten is afhankelijk van het doel van de tocht, maar vooral van de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld harde noordwestenwind stuwt het water op en bemoeilijkt het lopen.

Boek uw overnachting rechtstreeks  (24/7) op onze site: www.blauwestadhoeve.nl en combineer het met een unieke wadlooptocht !