Virtuele tour Klik hier

Bedrijfsuitje GroningenAlle faciliteiten voor een bedrijfsuitje of optimale teambuilding sessie (WKR vrij) of een PZ of PV uitje

Voor teambuilding en bedrijfsuitjes beschikken wij over een perfecte locatie. Van  vergaderarrangement per dagdeel of een meerdaags vergaderarrangement inclusief overnachting (B&B max 20p , groepsacco max 60p). Verzorgd of zelf-verzorgend al dan niet onder begeleiding van een kok.

Onze locatie kenmerkt zich vanwege de informele sfeer in een omgeving van rust en ruimte. We beschikken over een eigen terrein van bijna 3 ha en 2 indoor-beach hallen zodat we niet afhankelijk zijn van het weer.

We grenzen aan de ecologische hoogstructuur en het bos van Landgoed Ennemaborgh en slechts 900 m van het strand van het Oldambtmeer.


Ook externe organisaties kunnen onze accommodatie huren, Impressie  ( filmpje van training op onze locatie)

Blauwestadhoeve is een goede locatie voor een bedrijfsuitje in Groningen. Waarom? Wij helpen je graag er een leuke, productieve dag van te maken. En hier hebben wij ook alle faciliteiten voor!

Voorbeeld vergaderarrangement +teambuilding: € 179,50 pp

Ontvangst einde middag en start met kookworkshop “koken met de kok” incl 4 drankjes pp
Overnachting in de cottages van onze groepsacco en gezamenlijk ontbijt
Vergader dag-arrangement incl koffie, thee en lunch

Praktijk voorbeeld  teambuilding 2 -daagse / out of the box (je persoonlijke verander management o.l.v. uw trainer/trainingbureau): € 195,00 pp
Dag 1
09:00 ontvangst/incheck
09:30 inleiding illusionist plenaire sessie in beachhal
10:00 Q&A sessie management en korte break in lounge
11-12:30 teamgewijze presentaties verandermanagement opdrachten
12:30-13:00 lunch PancakeFunFactory
13:15:00 teambuilding “Wie is de mol” (gr 1) / “Minute to win it” (gr 2)
15-16:00 teamgewijze presentaties verandermanagement opdrachten
16:18:00 teambuilding “Minute to win it” (gr 1) / “Wie is de mol” (gr 2)
18-19:00 samenvatting teampresentaties
19-20:30 bbq
20:30-23:00 drankje in bar en mogelijkheid tot tennissen, voetbal, blackminton, volleybal etc

Werkkostenregeling

Er is door de overheid een nieuwe werk-kosten-regeling (WKR) ingevoerd.

Daarom is het belangrijk te weten dat een vergadering, teambuilding of relatie dag buiten deze WKR vallen (dus geen fiscale lasten van 80 %) !
Ook een bedrijfsuitje kan onder bepaalde voorwaarden buiten de WKR vallen.

Zie verder op deze pagina.

Dag 2
07:00 ontbijtrepen  en fruit
07:30-08:30 naar keuze Bootcamp of Yoga
08:30-09:15 ontbijt
09:15- 10:00 management presentatie
10-11:00 wrap up sessie
11-12:00 presentatie/lezing
12-13:00 afsluitend lunch buffet

Wij verzorgen graag in overleg een teambuilding dag (-deel) of personeelsuitje, actief bedrijfsuitje, bedrijfsfeest, afdelingsuitje of groepsuitje op maat.

Ook complete vergaderarrangementen of het huren van de zalen behoort tot de mogelijkheden.

Wij bieden een breed pakket indoor en outdoor activiteiten op ons eigen terrein van 3 ha dus geen transport verder nodig (logistiek makkelijker en goedkoper). Dankzij onze indoor-beach hallen, sportveld en kunstgras kunnen wij jullie altijd een leuk, droog en afwisselend programma bieden.

Ons motto is niet voor niets: ‘Have a nice day, ongeacht het weer!’.
Voor jullie ontvangst, lunch, borrel of barbecue beschikken we over de keuken in de Pan & Cake Fun Factory (de voormalige smederij), de Sfeervolle lounge met bar en haard (in de toenmalige paardenstal) en het terras met prachtig uitzicht over het Groninger landschap.

Bekijk onze leuke groepsactiviteiten of ga ter inspiratie direct naar onze voorbeeldarrangementen. Vraag gerust informatie aan over een bedrijfsuitje in Groningen bij Blauwestadhoeve of bel 0597 55 40 55. Wij denken graag met je mee.

Zoek & BoekVragen?

Zie onderstaande voorbeelden:


Personeelsuitje

Personeelsuitje Groningen

Je wilt een personeelsuitje waar al het personeel zich goed bij voelt. Blauwestadhoeve staat garant voor een onvergetelijke dag of avond voor het hele personeel..
actief bedrijfsuitje

Actief bedrijfsuitje Groningen

Op zoek naar een actief bedrijfsuitje in Groningen of Drenthe? Blauwestadhoeve biedt je een actief, sportief en betaalbaar bedrijfsuitje aan voor elk seizoen. Het is..
Zeilkamp

Bedrijfsfeestje Groningen

Iets te vieren met uw bedrijf? Gefeliciteerd! Wij helpen graag een mooi feest voor uw bedrijf te organiseren dat past bij de mijlpaal van uw bedrijf. Op het terrein van Blau..

Afdelingsuitje Groningen

Een afdelingsuitje of teambuilding sessie laat direct verbetering zien. Het team zal beter met elkaar omgaan als zij elkaar buiten het werk leren kennen en samenwerk..
Blackminton groepsuitje

Groepsuitje Groningen

Als groep een uitje van een dag of met overnachting(en) boeken? Dan ben je bij Blauwestadhoeve op het juiste adres. Gezellig samen zijn, activiteiten doen, lekker..
Zaalverhuur

Vergaderruimte Groningen

Wil je een vergaderruimte midden in de Groninger natuur die je inspireert? Blauwestadhoeve heeft uitstekende mogelijkheden om te vergaderen in een authe..

WKR Werk-Kosten-Regeling:

Op deze pagina hebben wij getracht de WKR zo goed mogelijk uit te leggen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend !

Werkkostenregeling (WKR) vervangt alle onbelaste vergoedingen
Cursussen en trainingen voor personeel vallen niet onder de WKR. Een sportieve activiteit met alle medewerkers kan heel goed een training in teambuilding zijn. Mira Levi (woordvoerster van Recron: “Als je een trainer meeneemt (red: of inhuurt) die na sportieve groepsactiviteiten uitleg en oefeningen geeft en meer de nadruk legt op het samenwerken, valt de activiteit niet onder de WKR. Bedrijfsuitjes moeten dan een wat serieuzer karakter krijgen.”

Verder kan het boeken van een bedrijfsuitje via een (op te richten) personeelsvereniging een oplossing bieden.

N.B. Vanaf 1 januari 2015 vervangt de werkkostenregeling alle regels en uitzonderingen die er momenteel bestaan rond onbelaste vergoedingen aan personeel. Vanaf 2015 mag de werkgever 1,2% van de totale loonsom uitgeven aan bijvoorbeeld kerstpakketten, bedrijfsfitness, de fiets van de zaak en bedrijfsuitjes.

Werkkostenregeling (WKR) vervangt alle onbelaste vergoedingen
Cursussen en trainingen voor personeel vallen niet onder de WKR. Een sportieve activiteit met alle medewerkers kan heel goed een training in teambuilding zijn. Mira Levi (woordvoerster van Recron: “Als je een trainer meeneemt (red: of inhuurt) die na sportieve groepsactiviteiten uitleg en oefeningen geeft en meer de nadruk legt op het samenwerken, valt de activiteit niet onder de WKR. Bedrijfsuitjes moeten dan een wat serieuzer karakter krijgen.”

Bij de nieuwe werk-kosten-regeling kan de werkgever personeelsleden tot een vastgesteld percentage van 1,2 % van de totale loonsom, ZONDER EXTRA FISCALE LASTEN van vergoedingen en verstrekkingen laten profiteren.

Bijvb kerstpakketten, etentjes, computer, personeelsfeest of bedrijfsuitje.
Bedrijven hoeven deze extra’s onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag in één berekening voor het hele bedrijf.
Maar komen deze kosten boven de 1,2% dan betaalt de werkgever 80% belasting over de vergoedingen. Uitgaand van een modaal salaris van 33.000,– Euro per jaar valt bijna 400,– vrij te besteden binnen de WKR. Met een gemiddelde prijs voor een compleet verzorgd bedrijfsuitje van ca. € 75,– is dit veelal geen probleem.

Teambuilding en teamtraining vallen buiten de WKR

Trainingen en opleidingen van en voor het personeel vallen niet onder de WKR. Wanneer een bedrijfsuitje typisch teambuilding is en doordeweeks plaatsvindt in de baas zijn tijd, valt dit niet onder de WKR. Wil je een bedrijfsuitje in het weekend organiseren, zorg er dan voor dat het onder teambuilding of training valt. Deze workshops hoeven niet opgegeven te worden bij de werkkostenregeling, omdat een opleiding onder de vrijstellingen valt. En misschien nog wel het allermooiste: een dergelijk programma is niet alleen goed voor het onderlinge contact, maar de medewerkers gaan ook weer een stuk wijzer naar huis!
Let op: gezellig met je collega’s gaan koken en dit boeken als training zal de belastingdienst niet accepteren. Verbetering van kennis en vaardigheden voor het werk zijn van belang alsmede dat de training onder werktijd plaatsvindt.

Bedrijfsuitje met meerwaarde valt buiten de WKR

Steeds meer bedrijven kiezen voor een bedrijfsuitje met meerwaarde. De WKR houdt in dat je aan een gebonden budget zit voor het jaarlijks bedrijfsuitje welke aftrekbaar is van de belasting. Echter wanneer je het bedrijfsuitje een zakelijk karakter geeft, dan valt deze buiten de WKR. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspresentatie waarin een vooruitblik op de toekomst van het bedrijf getoond wordt,  met daarbij een passende activiteit zoals bijvoorbeeld teambuilding als vuur maken met “niets” of  “wie is de mol” waar het aankomt op samenwerking om problemen op te lossen en verbeteren van collegialiteit en opdoen van mensenkennis.

Een vergadering of conferentie vallen buiten de WKR

Soms is het goed om vergaderingen buiten de deur te organiseren. Kies dan voor een inspirerende, bijzondere locatie en combineer de vergadering met een vergaderbreak. Wij kunnen de vergaderbreak naadloos aan laten sluiten op het onderwerp van de vergadering, waardoor het nuttige en het aangename verenigd worden. Een unieke beleving voor de deelnemers en de kosten vallen niet onder de werkkostenregeling. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het juist vermeld wordt op de eindfactuur.

Een relatiedag valt buiten de WKR

Een relatiedag organiseren valt niet onder de werkkostenregeling. Met een relatiedag investeer je in je klanten, zonder door de fiscus te worden aangeslagen. Maar wat is een relatiedag precies? Wij zorgen ervoor dat het goed omschreven wordt op de eindfactuur, zodat je geen gevaar loopt om door de fiscus op de vingers getikt te worden.

Hoe organiseer je een uitje welke volledig aftrekbaar is?

  • Geef je bedrijfsuitje een zakelijk karakter (bijvoorbeeld een vooruitblik op de toekomst van jullie bedrijf, een bedrijfspresentatie met het resultaat van het afgelopen jaar) of voeg een inhoudelijk element ter bevordering van het zakelijk belang aan de bijeenkomst toe. Je kunt hierbij denken aan een teambuilding-activiteit of een training. De kosten van het evenement zijn dan 100% zakelijk en dus onbelast.
  • ​Organiseer een bedrijfsuitje met meerwaarde. Een behoorlijk aantal activiteiten die we aanbieden, vallen onder de noemer teambuilding/training. Deze workshops worden begeleid door een trainer die tijdens opdrachten en achteraf feedback geeft naar de teams en daardoor onder de noemer “cursussen en trainingen” valt. Het programma  wordt in overleg samengesteld.
  • ​Richt een personeelsvereniging op via de notaris, stel een bestuur op en laat zowel bedrijf als medewerkers een gelijk aandeel hierin storten. De bijdrage door de werkgever aan de personeelsvereniging behoort tot het loon en is dus belast. De kosten van uitjes betaald uit de verenigingskas vallen buiten de WKR.

Tips om de WKR druk te verminderen

  • Tip 1: Combineer je uitje met een vergadering inclusief lunch en/of diner. Eventueel ontvang je twee facturen: één factuur voor het vergaderdeel incl. lunch en/of diner en één factuur voor de activiteit(en). Catering en zaalhuur bedragen meestal wel 50% van de totale som, dus dit is al een eerste WKR-besparing op je bedrijfsuitje.
  • Tip 2: Combineer je personeelsuitje met een ander component uit de WKR, bijvoorbeeld het kerstpakket. In plaats van een kerstpakket kun je bijvoorbeeld activiteitenprogramma en kerst cadeau aanbieden aan het eind van het jaar. Twee in één.
  • Tip 3: Heeft jullie bedrijf toevallig een jubileumjaar, dan heeft de overheid hier weer een aparte regeling voor. Hetzelfde geldt voor medewerkers die een aantal jaren binnen de organisatie in dienst zijn. Dit is het uitzoeken waard en levert vaak de nodige voordelen op!